Venepaneelit

Marine -paneelit

Minkä tyyppisen paneelin valitsen?

On tärkeää, että paneeli valitaan käyttökohteen mukaan. Valittavissa on kaksi erityyppistä paneelia.
Standard-paneeli on metallikehikkoinen lasipaneeli, Marine-paneeli on joko muovi- tai alumiinilevylle laminoitu paneeli joka kestää myös hieman taivutusta veneen kannen mukaan.
Standard-paneeli on tukeva lasipaneeli metallikehyksellä. Sitä ei voi taittaa ja siten se soveltuu veneisiin joissa on tasaisia pintoja joilla ei kävellä, kuten ohjaushytti. Voidaan myös asentaa erillisellä telineellä tai kätevillä Clips-paneelikiinnikkeillä. Standard paneeli soveltuu marine-paneelia paremmin caravankäyttöön.

Marine-paneelissa (Soft) on Standardia tehokkaammat kennot jolloin pinta-ala on vastaavaan tehoon nähden pienempi. Soft marine-paneeli on laminoitu muovilevylle ja sen päälle voidaan astua, se toimii parhaiten purjeveneen kansiolosuhteissa joissa kävellään paljon. Kevyen rakenteensa ansiosta Marine-paneelit asetetaan usein paikoilleen kun veneessä ollaan ja siirretään sisälle kun veneestä poistutaan. Kuitenkin on muistettava, että paneelin tärkein tehtävä on varmistaa että akustossa on täysi kapasiteetti käytössä kun merelle lähdetään. Jos mahdollista, suosittelemme aina että paneeli asennetaan kiinteästi paikalleen jotta se lataa akut myös kotisatamassa olon aikana.

Miten suuren paneelin tarvitsen?

Paneelin koko tulee mitoittaa käytettävissä olevan pinta-alan sekä kulutuslaitteiden mukaan. Jos käytät veneessäsi energiapihiä kompressorikäyttöistä kylmälaitetta, on paneelin kokosuositus vähintään 30 W. Jos taas käyttö on lähinnä valaistusta ja vene-elektroniikkaa, riittää pienempikin teho.

Hyödynnä käytettävissä oleva pinta-ala mahdollisimman tarkkaan. Reilu mitoitus tuo turvallisuutta sekä antaa mahdollisuuden käyttölaitteiston laajentamiselle.

139,00 €
198,00 €
298,00 €