MökkiVoimalat

SW MökkiVoimala - Tee sähkösopimus itsesi kanssa!

Lähtökohtaisesti mökille saadaan toimimaan lähes mikä tahansa laite ilman verkkoliittymää. Oma kysymyksensä on kuitenkin, miten eri mukavuustekijät kannattaa toteuttaa. Yhdistämällä aurinko- ja tuulivoima, sekä aggregaatin tarvittaessa tuottama varavoima, saadaan kokonaisuus jolla toimivat normaalit verkkovirtalaitteet.

Aurinko (ja mahdollisesti tuulivoima) tuottaa perussähkön valtaosalle mökillä vietetystä ajasta. Jos mökin käyttö on ympärivuotista, tai käytetään suurempia sähkölaitteita kuten pesukonetta, kannattaa kapasiteettia tukea aika-ajoin aggregaatin ja tehokkaan laturin avulla.

Käytät siis virtaa kuten kotonasi, mitoitettuna järjestelmän käyttötarkoituksen mukaan. Vaikka 230V vaihtovirtaa onkin tarjolla, kannattaa silti harkita esimerkiksi valaistuksen ja jääkaapin toteuttamista 12/24 V:n ratkaisuilla pienentääksesi
invertterin kuormitusta. 

MökkiVoimaloiden avulla voi käyttää pölynimuria, kahvinkeitintä, hiustenkuivaajaa tai esimerkiksi pesukonetta. Myös sähkötyökalut toimivat, kapasiteetti on reilu erityisesti aggregaatin käydessä. Paketit on suunniteltu käytettäväksi millä tahansa aggregaatilla.

MökkiVoimalat on uusittu kaudelle 2017.
Edullinen Jokamökin MökkiVoimala on vaihtoehto niille jotka käyttävät 230 V:n jännitettä satunnaisesti ja vähiin laitteisiin. Yleensä näissä voimaloissa sähkönsyöttö valaisimille ja muulle käyttöelektroniikalle on toteutettu suoraan akuista 12 V:n jännitteellä. Jos valitset 24 V:n akuston, saat helposti 12 V:n jännitettä konvertterin avulla.

EasySolar MökkiVoimalat ovat kompakteja ratkaisuja joissa tekniikka on kaikki yksissä kuorissa. EasySolar keskuksissa on sini-invertterin ja tehokkaan laturin lisäksi myös MPPT säädin aurinkopaneeleille. Pienemmässä 1600 VA laitteessa on myös sulakkeet verkkovirran syöttöä varten, kaikki yksissä kuorissa!

Olemme koonneet esimerkin vuoksi myös suurempia kokonaisuuksia. MökkiVoimaloita voidaan toteuttaa suurempina kokonaisuuksina, sekä myös 3-vaiheisina ratkaisuina. Kysy lisätietoja myynnistämme 0400 256 800 tai info(a)swextra.fi.

Kaikkiin kokonaisuuksiin voidaan liittää tuulivoimala ja aggregaatti turvaamaan runsasta virrankulutusta erityisesti syys- ja talvikäytössä. Aggregaatti voidaan toteuttaa myös automaattisena siten että se lähtee lataamaan akkuja automaattisesti jos akkujen jännite laskee liian alas tai kuorma on akuille turhan suuri. 

Kun teemme akkupankkeja jotka ovat yli 650 Ah (12 VDC), suosittelemme kytkemään akut sarjaan. Suurempien akustokokonaisuuksien toteutuksessa käytämme 2 V kennoja joita kytkemällä 6 kpl sarjaan saamme 12 V käyttöjännitteen. Sarjaan kytkennän avulla vältämme akkujen keskinäisten jännite-erojen aiheuttamat lyhentyneet toiminta-ajat.

Muista, että myös Basic-voimaloihin, Viihde-, Jääkaappi- ja Aurinko/tuulipaketteihin voidaan kytkeä erillinen invertteri jonka avulla pystytään hyödyntämään verkkovirtalaitteita satunnaisiin tarpeisiin.

3 211,60 €