Jääkaapit 12V

Sähkökäyttöiset mökkijääkaapit

ISLA-kompressorijääkaappivalikoiman uutuuskaapit kaudelle 2017

Kasvatimme valikoimaamme viime kaudesta 80 litran uutuudella. Kaappia saa sekä pakastelokerolla että ilman. Viime vuoden suosituin jääkaappi, 95 litran malli kasvaa 110 litraiseksi ja samalla kaapin väri vaihtuu valkoiseksi. Myös 110 litran mallia saa ilman lokeroa.

Kookkaat 168 ja 220 litran yhdistelmäkaapit ovat yhä mukana. Kaappeihin mahtuu hyvin suuremmankin perheen ruokatarvikkeet. Isoimmat kaksi kaappimallia ovat tyylikkäällä tummanharmaalla ovella. 168 litran jääkaappi on miellyttävä käyttää, pakastimen ollessa jääkaapin alla. Näin käyttökorkeus on toimivalla korkeudella. Isoissa kaapeissa on tehokas kompressori joka huolehtii jäähdytyksestä tehokkaasti. Suosittelemme sähköntuotoksi 280 W tai sitä suurempia paneelikokonaisuuksia.

Enää ei tarvitse tinkiä kaapin tilavuudesta aurinkopaneelikäytössä!

Myös pienemmissä 50 litran mallissa on kiinnitetty huomiota tilavaan järjestelyyn ja pieneen virrankulutukseen. 50 litran kaapissa on vain ”puolikas” pakastelokero tilan säästämiseen jääkaappia varten. 110 litran kaappiin mahtuu mukavasti normiperheen viikonlopputarpeet. Luotettavuuden turvaamiseksi vaihdoimme kaudelle 2016 110 litran kaapin kompressoritoimittajan tunnetun Danfoss-merkin Secop-kompressoriin.

Vaativaan tarpeeseen suurperheelle löytyy sivuiltamme myös Dometicin HDC-kaapit, joista suurin on jopa 275 litraa!

Kompressorikäyttöiset jääkaapit toimivat kesämökkikäytössä todella hyvin kunhan järjestelmä on mitoitettu kaapin mukaan. Suosittelemme normaalissa kesämökkikäytössä alle 100 litran kaapeille yli 150 W paneelikapasiteettia ja vähintään noin 500 Ah akustoa.

Normaalikesänä jääkaappia voidaan pitää päällä koko kesän. Aktiivisessa syyskäytössä on järkevää tukea paneelijärjestelmää tuuligeneraattorilla tai aggregaatilla tehokkaan laturin kautta. Valmiit ”jääkaappipaketit” aurinkopaneelijärjestelmineen löydät tästä linkistä.

Sähkökäyttöisen jääkaapin virrankulutus riippuu pääosin kolmesta tekijästä:

  1. kuinka paljon ovea avataan
  2. mikä on ympäröivä lämpötila
  3. kuinka paljon kaappiin laitetaan lämpimiä ruoka-aineita

12 V versio on kuitenkin aina huomattavasti 230V versiota pieniruokaisempi, koska sen käyttöön ei tarvita invertteriä joka itsessään kuluttaa virtaa.

Suoraan akkuvirtaa hyödyntävää jääkaappia voidaan myös pitää päällä keväästä syksyyn oikein mitoitetun aurinkopaneelijärjestelmän tuottamalla virralla.